Nuorempi on kovasti mielissään nyt, kun äiti osaa tehdä villasukkia. Tytär on samanlainen villasukkafriikki kuin äitinsä.

Edellisen viikon lopulla, oliskohan ollut torstai 8. päivä, kun postilaatikosta tupsahti Novitan lehti Syksy 2010. Tytär selasi sen läpi ja laputti (eli merkitsi muistilapulla) sellaiset neuleet, jotka hän haluaisi minun tekevän. Yllätys, yllätys - toiveiden arkusta löytyi myös villasukat.

Lehden ohje 93. eli neulotut pitsisukat miellyttivät tytärtä. Lehden mallissa värinä oli turkoosi, mutta kun minulla sattui jo valmiina olemaan mallissa käytettyä Novita tico tico lankaa lila-roosana, kelpasi sekin. Ja ei siis muuta kuin neulomaan.

Ottaen huomioon, että olen vain yhdet villasukat ennen tätä saanut aikaiseksi, tuntui pitsisukan neulominen ensin ylivoimaiselta haasteelta. Neuloin ja purin, purin lisää, neuloin uudelleen, purin ja neuloin. Sitten meni hermot. Piirsin paperille kaikkien neljän puikon ruutupiirroksen ja voilá: jo alkoi sukkaakin syntymään. Jostain syystä 12 silmukan mallin tekeminen 5 kertaa neljällä puikolla oli työlästä. Kun kokonaissilmukkaluku 60 jaettiin neljälle puikolle, jäi 15 silmukkaa per puikko.Ja kun siihen väänsi sitä 12 silmukan mallineuletta, sormi meni aloittelijalla suuhun.

No, ei tämänkään jälkeen kaikki sujunut aivan kivuttomasti eli kyllä sitä purkutyötä ja uudelleenneulomista tuli vastaan myöhemminkin, mutta sitkeällä yrittämisellä sukat valmistuivat tänään iltapäivällä.  Ja kun olin jo ensimmäiset sukkani ristinyt (Monk-sukat), piti näillekin antaa nimi. Mielessäni kävi Paavo tänään kuolleen toisen tyttäreni kissan kunniaksi, mutta päädyin sitten lopulta varsin yksikertaiseen nimeen, joka kieltämättä vaikuttaa kirjoitusvirheeltä, mutta ei ole sitä. Eli saanko esitellä: PITSUKAT.

Malli: Novita Syksy 2010, ohje 93 (pienin tarkoitushakuisin muutoksin)

Lanka: Novita tico tico, väri lila-roosa (874)