Kun kantapään haaste tuli selätettyä, piti keksiä uusi. LAPASET. Niinpä tietenkin. Niissähän on se peukalo, joka pitäisi saada tehdyksi muualle kuin keskelle kämmentä.

Tuumasta toimeen. Ohjeita löytyi pilvin pimein, mutta lopulta voiton vei Novitan lehdestä löytynyt ohje. Jopa ohjeessa käytettyä lankaa sattui olemaan varastossa, kun siitä oli aiemmin yritetty tehdä huivia (Tammiston juhannustaian ensimmäinen versio). Sinapinkeltaiset lapaset varmasti lämmitävät - varsinkinkin kun ovat sitten omatekoiset.

Lapaset syntyivät nopeasti, koska lanka oli paksua ja käytössä olivat suuret sukkapuikot (koot 7 ja 8). Aloitin lapaset keskiviikko iltayöstä ja torstai-illalla ne olivat jo valmiit. Ja pitää tietenkin huomioida, että kävin siinä välillä kuntosalilla ja puuhastelin muutakin. Kun siinä tumpelona ensimmäisiä lapasiani neuloin, naureskelin, että tuleekohan näistä tumput, vantut vai jotain muuta. Ja lopulta niistä tuli minun ihan ikiomat tumpukkaat.

 

 

 

Jälleen kerran joudun toteamaan, että en saa lankojen väriä tallennettua kamerallani mitenkään aidon tuntuisesti. Eli parempi kamera on edelleen toiveiden pohjattomassa kaivossa odottamassa pelastavaa ämpäriä.

Ohje: Novita Syksy 2009

Lanka: Novita Tempo keltainen (240)

 

ps. jälleen kerran tytär piti näkemästään ja pyysi samanlaiset, mutta "ei kiitos tämmösenä keltasena". Onneksi siitä juhannustaiasta taitaa olla juuri lapasten verran jäljellä.